Wat zijn de kosten?

Kosten2019-09-06T11:58:20+02:00

Wat zijn de kosten?

Makelaarscourtage Marcel Kon makelaardij o.g.

Voor niets gaat de zon op….

Die vlieger gaat uiteraard niet op bij de verkoop van je woning. Onze (verkoop)kosten kun je onderverdelen in de volgende twee aspecten:

  1. De opstartkosten;
  2. De courtage.

De opstartkosten

Bij de verkoop van je woning zullen wij bij aanvang opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten bestaan uit het maken van een foto- en videoreportage, het maken van 360 graden foto’s, inmeten van je woning conform de NEN-norm, ontwikkelen van 2D en 3D plattegronden, buurtmailing, plaatsen van je woning op de diverse internetsites en Social Media kanalen, kadastrale recherche, maken van brochures en eventueel het plaatsen van een tuin- en/of V-bord. In sommige gevallen vinden wij het een pre dat je woning gestyled wordt door een van onze huisstylisten. De verschillende mogelijkheden en daarbij behorende kosten nemen we graag persoonlijk met je door. 

Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden om je woning onder de aandacht te brengen. Hierbij kun je denken aan: het organiseren van een open huis (collectief en/of individueel), verkoop middels NVM online bieden, advertenties in dag- en weekbladen en diverse mogelijkheden op Funda. De kosten hiervan worden, nadat deze uitdrukkelijk akkoord bevonden zijn, tussentijds aan je doorberekend.

De courtage

Het door ons berekende tarief bij verkoop is marktconform. Omdat deze courtage van verschillende factoren afhankelijk is nemen wij dit graag persoonlijk met je door tijdens de (vrijblijvende) waardebepaling / kennismaking.

Op de datum van de juridische overdracht van je woning wordt onze courtage meegenomen in de afrekening bij de notaris. Betaling achteraf dus.

Mocht je onverhoopt besluiten om de verkoopopdracht, om wat voor reden dan ook, in te trekken dan ben je bij ons nooit (intrekkings)kosten verschuldigd. Of te wel, wij werken volgens het principe: no cure no pay. Uiteraard ben je wel de opstartkosten verschuldigd indien deze nog niet voldaan zijn.

In onderstaande documenten staat omschreven wat je, bij de verkoop van jou woning, van Marcel Kon Makelaardij o.g. mag verwachten.

 Verkoopprocedure

 Algemene Voorwaarden NVM