Home Nieuwbouw Losser

Bestaande of Nieuwbouw in Losser?

huis kopen en nieuwbouw in losser en oldenzaal - huis verkopen enschede - Nieuwbouw in Borne

We hebben momenteel geen nieuwbouw projecten. Zodra er projecten starten melden we dat op onze website.

Wie de stap zet om een huis te kopen komt natuurlijk voor de keuze te staan. Wordt het nieuwbouw of bestaande bouw? Een lastige keuze want het is een keuze die natuurlijk zo goed als bepalend is voor de komende jaren. Belangrijk dus om voor jezelf of als stel goed te bepalen wat jullie wensen precies zijn. Maar ook, wat de financiële mogelijkheden en bestedingsruimte is. Hoeveel geld kun je bijvoorbeeld maximaal lenen? Overweeg je aan- of verbouw? Wil je bij een nieuwbouw alles in een keer doen of toch in fases doen? Voor woningzoekenden in de regio Losser helpen onze makelaars jou goed op weg met het maken van de juiste keuzes. Eerst even wat meer over het prachtige losser!

Oet Lossers
Een knus dorp

Houd je van gezelligheid. Buren als je beste vriend en gewoon een kneus en warme gemeente om in te wonen? Dan is Losser the place to be. Het is een dorp net buiten de grote stad Enschede. Uitstekend bereikbaar, je bent snel in de grote stad, maar profiteert toch van de voordelen van buitenaf wonen. Heerlijk niet waar? En vergis je niet, Losser bruist. Het hele jaar door zijn er tal van evenementen en feesten die georganiseerd worden vanuit Gemeente Losser. De kalender is ieder jaar gratis te downloaden op de webiste van de gemeente zodat iedereen op de hoogte is. Populaire evenementen die publiek trekken vanuit de hele regio zijn Carnaval, de Smokkeltour, de Landgoederentocht en de Lutterzandexpress.

Voordelen van een nieuwbouw huis in Losser

Om je op weg te helpen bespreken we eerst de voordelen van nieuwbouw. Het grootste voordeel is natuurlijk voor de hand liggen. Alles is splinternieuw! Fris, strak en vrij van gebruikerssporen. Van de raamkozijnen tot het hout en de deuren. Alles glimt en alles is helemaal schoon. Planning en voorbereiding zijn toverwoorden bij nieuwbouw. Het is belangrijk dat tijdig aangeven wordt hoe het een en ander opgeleverd dient worden. Van de aansluitingen in de keuken tot aan de contactpunten voor de stopcontacten. Dit kan best veel stress opleveren, merken wij bij kopers van nieuwbouw. Er moet veel van te voren geregeld worden. Van de keukenboer tot de schilder, stoffeerder en degene die je vloer gaat leggen. Een duidelijke planning en goede afspraken zijn dus cruciaal. Houd hier daarom rekening mee.

Nadelen nieuwbouw

Nadelen kleven ook (helaas) aan nieuwbouw. Het aanbod moet je aanstaan en kan erg beperkt zijn. Ook koop je een huis op basis van een tekening of visual. Je weet dus niet hoe het daadwerkelijk uitgaat zien. Ook ben je afhankelijk van externe factoren voor de oplevering. Deze kan afwijken, waardoor je wellicht een noodoplossing moet zoeken om ergens te verblijven ( wat extra kosten met zich mee kan brengen). Tot slot zit je met extra kosten, zoals de opleveringskeuring, de bouwrente en het meerwerk. En vaak zijn de prijzen van nieuwbouw hoger dan bestaande bouw.

Voordelen van kopen bestaande bouw
Een bestaande woning kopen geeft veel rust. Immers, het huis staat er al en alles werkt en is aangesloten en hopelijk ook netjes afgewerkt. Een woning wordt ook smaakvoller met de jaren, waardoor bestaande woningen meer karakter kennen. Je zit ook niet met het probleem dat de straat nog openligt of dat je geen parkeerplaats hebt. Want deze zaken zijn al geregeld in een bestaande wijk. En een van de grootste werkzaamheden, de tuin, is vaak ook al gedaan. Zijn er zaken die je toch niet aanstaan, zoals de vloer, de keuken of schilderwerk, dan is dat altijd nog aan te passen op je eigen manier en op je eigen tempo. Tot slot is de tijd tussen koop en overdracht korter dan bij nieuwbouw.

Nadelen kopen bestaande bouw
Afhankelijk van de leeftijd van de woning, de gebruikte materialen en het onderhoud kun je te maken hebben met hogere onderhoudskosten. Achterstallig onderhoud kan zelfs heel erg in de papieren lopen. Waterschade, lekkages, schimmel of houtrot zijn absoluut geen verrassingen die je wilt tegenkomen. Om dit soort verrassingen voor te zijn, kun je het beste de aankoopmakelaars van Marcel Kon makelaar inschakelen bij de koop van een woning. Dankzij onze ervaring en expertise in woningen kunnen wij onze klanten goed bijstaan bij de onderhoudsstaat van de woning. Bijkomstig voordeel; dit biedt jou als koper ook een betere onderhandelingspositie. Maak dus een afspraak met onze aankoopmakelaar!

NB. In gewilde steden zie je vaak klusprojecten te koop aangeboden worden. Deze goedkope woningen worden verkocht met achterstallig onderhoud en als koper ben je verplicht het huis op te knappen. Houd hier natuurlijk rekening mee en maak bewuste afwegingen als je kiest voor een kluswoning.

Huis kopen & genieten in Twente!

Een onontdekt stuk natuur waar wij Twentenaren maar trots op zijn. Waar de Utrechtse Heuvelrug of De Veluwe erg bekend zijn bij Nederlanders wordt het prachtige Twente vaak onterecht vergeten. Twentenaren zijn trots en nuchter en genieten van het beste van beide werelden. Met steden zoals Enschede, Hengelo en Almelo is er genoeg te doen. Maar de keuze om te kiezen voor rust is er ook. Marcel Kon Makelaardij heeft al sinds 1995 ervaring in de Twentse woningmarkt. Zodoende kunnen we in nagenoeg iedere stad of dorp jou helpen met een woning dat past bij je wensen. Van een herenhuis, villa, bungalow tot aan een appartement. Geen probleem, we hebben het allemaal in ons portfolio. Bekijk onze score op Funda en hoe wij presteren op het gebied van kopen, verkopen en taxeren.

Waarom kiezen voor Marcel Kon?

In deze tijd waar de woningmarkt enorm actief is, is het meer dan prettig om een partner te hebben die goed kan inspelen op nieuwe veranderingen terwijl we het hoofd koel houden. Het team van Marcel Kon Makelaardij bestaat uit gemotiveerde mensen die zich elke dag inzetten door betrokken, professioneel en deskundig te blijven. Maar ten alle tijde zijn we ook gewoon nuchtere tukkers waarbij de deuren van ons kantoor in Enschede en Borne altijd openstaat. Wat je wensen, stijl of voorkeuren ook zijn , bij Marcel Kon Makelaardij nabij Losser koop je het huis dat bij je past. Neem nu contact op voor meer informatie. Of loop binnen bij onze kantoren in Enschede en Borne, vooral als je niet fan bent van de grote makelaars en juist een persoonlijke NVM makelaar zoekt.

Nienke Oude Egberink

Schakel ons team in!

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

Wat is mijn
huis waard?

Heb je plannen om je woning te verkopen en ben je daarom erg nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde? Dan komen wij graag bij je thuis langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling!

wij zijn aangesloten bij funda.nl
wij zijn erkend NWWI kantoor
nvm kantoor marcel kon makelaarijd
marcel kon makelaarijd is vastgoed gecertificeerd
marcel kon makelaarijd is NRVY register-taxateur