Home Bedrijfswoning kopen

Bedrijfswoning kopen?

bedrijfswoning kopen in twente - nieuwbouw in borne

Heb je altijd de wens gehad om te wonen én werken vanuit je eigen huis in een buitengebied met een groot stuk grond? Met een bedrijfswoning via Marcel Kon makelaars kun jij wellicht eindelijk je droom uit laten komen in het prachtige Twente. Regelmatig komen er bedrijfswoningen in onze portefeuille die wij mogen aanbieden namens onze opdrachtgevers uit de hele regio. Dat betekent voor jou een kans om een instapklare bedrijfswoning te kopen waar je direct aan de slag kunt.

Bedrijfslocatie laten omzetten Hoe zit dat?

Wanneer je na lang zoeken eindelijk een ideale locatie hebt gevonden is het goed om te weten dat er ook bestemming bij zit, bijvoorbeeld een agrarische bestemming. Stel je voor dat het huis helemaal aan je wensen voldoet, maar het bestemmingsplan niet, dan kun je een bestemmingsplanprocedure in gang zetten bij de gemeente. Hierbij kun je de bestemming wijzigen naar iets anders of zelfs omzetten naar alleen wonen. Stop je met de bedrijfsactiviteiten in z’n geheel, dan ben je ook verantwoordelijk voor het verwijderen van alle bedrijfsgebouwen. Het is ook niet zomaar toegestaan om in plaats van deze bedrijfsgebouwen, extra woonruimte te bouwen. Dit dient altijd in overeenstemming en met toestemming van de gemeente te gebeuren.

Het beginnen van een Break & Breakfast

Een veelvoorkomende keuze is het starten van een B&B. Niet zo gek natuurlijk als je een mooie ruime woning hebt in een prachtig buitengebied, want dat leent zich uitstekend voor een B&B. Het positieve nieuws is dat een B&B door gemeentes over het algemeen worden gestimuleerd, vooral wanneer deze kleinschalig worden ingezet met een maximum van 4 bedden. Sommige gemeentes staan een B&B alleen toe via een vergunningsaanvraag met aanvullende eisen zoals:

  • Er mag geen nieuwbouw plaatsvinden.
  • Geen belemmering andere bedrijven in de regio.
  • Parkeren moet op eigen terrein.

Bedrijfswoning kopen met de juiste financiering

Voor het kopen van een bedrijfswoning gelden andere regels bij het aanvragen van een hypotheek dan bij een normale woning. Dit komt omdat het huis, in beginsel zakelijk wordt gebruikt vanwege de bedrijvigheid. Hierbij speelt de bestemmingsplan van belang voor de financiering. Een bestemming maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan waarin per bestemming staat opgenomen wat wel en niet mag en binnen zo’n bestemmingsplan wordt exact per perceel een bestemming toebedeelt. Klink dit allemaal best spannend voor jou? Dan kunnen we je geruststellen, want bij Marcel Kon makelaars werken zeer ervaren bedrijfsmakelaars met jarenlange ervaring. We zullen je daarom stap voor stap begeleiden in het aankoopproces en ook in contact brengen met hypotheek verstrekkers die gespecialiseerd zijn in dit soort trajecten.

Volg ons op Facebook en YouTube voor nieuw aanbod

Wil je op hoogte blijven van ons nieuwste aanbod? Volg ons dan op Facebook en YouTube. Hier plaatsen we altijd nieuw aanbod van woningen en bedrijfsvastgoed die te koop staan mét foto’s of een video. Dit doen we voor bestaande bouw en nieuwe bouwprojecten. Ook nemen we je mee in de populairste wijken in de stad. Zodat je een goed gevoel krijgt over de wijk waar de woning staat, zeker wanneer je ouder bent, is het een prettige gedachte dat je kinderen opgroeien in een kindvriendelijke wijk.

Ricardo Matarrese

Adviesgesprek nodig?

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

Wat is mijn
woning waard?

Heb je plannen om je woning te verkopen en ben je daarom erg nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde? Dan komen wij graag bij je thuis langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling!

wij zijn aangesloten bij funda.nl
wij zijn erkend NWWI kantoor
nvm kantoor marcel kon makelaarijd
marcel kon makelaarijd is vastgoed gecertificeerd
marcel kon makelaarijd is NRVY register-taxateur