Home Wat kost een makelaar

Wat kost een makelaar?

wat kost een makelaar ?

Vooraf weten waar je aan toe bent als je Marcel Kon Makelaardij inschakelt? Dat vinden wij in Twente heel logisch. Om te weten wat je kosten voor ons als makelaar zijn, is het eerst nodig dat we weten welke van onze dienst of diensten je wilt gebruiken in Borne, Hengelo, Enschede, Almelo en omstreken. Hieronder zetten we de hoofdzaken op een rij.

Soort kosten makelaars (makelaartarieven)

Afhankelijk van de dienst die je van ons nodig hebt, krijg je te maken met de volgende vragen:

 • Wat kost een aankoopmakelaar?
 • Wat kost een verkoopmakelaar?
 • Wat kost een verhuurmakelaar?
 • Wat kost een zoekopdracht bij een makelaar?
 • Wat kost een taxatie?
 • Wat kost ons verdere advies?

Wat kost een makelaar bij verkoop van je huis?

Bij de verkoop van jouw huis spelen verschillende soorten diensten en dus kosten. Om je een idee te geven zetten we de belangrijkste hieronder op een rij. De meeste mensen maken gebruik van het hele pakket om meer kans te maken op (snelle) verkoop van hun huis. Natuurlijk heb je ook de keus om sommige diensten weg te laten. Of juist om met bepaalde diensten meer te doen. Hulp nodig bij de verkoop van een huis? Bel of mail ons dan.

De kosten m.b.t. huis verkopen met een makelaar

Naar keus gebruik je een aantal van deze diensten óf het complete pakket met meer verkoopkans:

 • inschakelen van een fotograaf
 • taxatie en bepalen verkoopprijs
 • plaatsing van je huis op Funda
 • maken en plaatsen van een advertentie in de krant
 • posters voor open huis dag
 • inzet van social media
 • flyer of ander drukwerk laten ontwerpen en drukken

Zodra er een koper in beeld komt
Hierboven zie je het traject vóór je te maken krijgt met mogelijke kopers. Neemt er een belangstellende contact met ons op? Dan helpen we als bekende makelaar je met dit en meer:

 • huisbezichtigingen
 • onderhandelen
 • meekijken met koopcontract van de woning en overname van spullen
 • aanwezig zijn bij sleuteloverdracht

Wat zijn de kosten van een makelaar gemiddeld?

Van welke diensten je ook gebruikmaakt, voor alles wat we doen vind je bij ons eerlijke NVM-tarieven. Weten hoe dat precies voor jou uitpakt? Bij het maken van een kennismakings- en adviesgesprek lichten we dit graag toe. Het enige wat dit je kost? Een beetje van je tijd. En eventueel een kop koffie (of twee… ;-).

Kosten makelaar bij aankoop van een huis

Een huis kopen doen de meeste mensen vaak maar een enkele keer in hun leven. Heb jij een koophuis op het oog? Breng dan een expert mee die de huizenmarkt kent én de staat van het huis snel overziet; iemand die dus ook meekijkt of de prijs van dit huis wel klopt met wat je er aan woonplezier voor terugkrijgt. Ook hiervoor schakel je Marcel Kon in. We maken graag met je kennis om het tarief hiervoor te bespreken. Zit je met de vraag ‘wat kost een makelaar?’ Neem dan een expert in handen uit ons team. We hanteren namelijk voor de verkoop een percentage van de verkoopprijs.

Losse taxatie, verhuurbemiddeling & meer voor het beste advies

Soms heb je alleen een taxatierapport nodig. Voor de belastingdienst. Vanwege een erfenis. Of omdat je nieuwsgierig bent naar de waarde van je huis. Ook hiervoor vind je bij ons eerlijke NVM-tarieven. We bespreken ze graag met je aan de keukentafel. Datzelfde geldt voor onze andere diensten, zoals optreden als verhuurpartner of helpen met huren van je nieuwe bedrijfswoning, zakenpand of ander gebouw.
Afspraak maken (geen kosten makelaarsbezoek bij je thuis)

Je ziet het, een eenduidig kostenbegroting bij het verkopen van een woning heeft niet direct één duidelijk antwoord. De snelste manier om dat wél te krijgen over deze kosten voor ons als makelaar? Nodig ons uit bij je thuis of op de zaak. Dan krijg je meteen gevoel bij ons en krijgen we snel helder wat je wensen zijn. Dan weet jij daarna snel wat onze hulp je kost.

Nienke Oude Egberink

Geef je woonwensen aan ons door!

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

Wat is mijn
woning waard?

Heb je plannen om je woning te verkopen en ben je daarom erg nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde? Dan komen wij graag bij je thuis langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling!

wij zijn aangesloten bij funda.nl
wij zijn erkend NWWI kantoor
nvm kantoor marcel kon makelaarijd
marcel kon makelaarijd is vastgoed gecertificeerd
marcel kon makelaarijd is NRVY register-taxateur