Home Huis kopen in Hengelo

Je huis kopen in Hengelo?

huis kopen in almelo, hengelo of zenderen

Waarom je moet kiezen voor Hengelo, en niet Enschede of Almelo? Omdat Hengelo volgens een onderzoek uit 2019 (Atlas Nederlandse Gemeenten) een betere plek om te wonen is dan Enschede en Almelo. Reden waarom is omdat het sociaal-economisch sterker is & de misdaadcijfers er lager zijn. Bovendien heeft Hengelo nog meer sterke voordelen ten opzichte van Enschede. Culinair is er veel te proeven dankzij een grote diversiteit, de aansluiting op de snelweg en de rest van het land is beter en het aanbod in woningen is breder. Tot slot heb je nog die ene bijzondere wijk…

De magie van Tuindorp ’t Lansink

Een hele wijk die uit de grond is gestampt door de grondlegger van Stork – Charles T. Stork! De heer Stork was van mening dat arbeiders die werkzaam waren bij het bedrijf recht hadden op goede huisvesting. En zo geschiedde, dat Stork woningen begon te bouwen eind 19e eeuw. De wijk werd omstreeks 1910 gerealiseerd onder aanvoering van de zoon van Stork, Coenraad Stork.

Het hele idee van de wijk was dat er een plein zou komen waar de woningen eromheen gebouwd moesten worden. De oude eiken in het midden van de wijk zijn het bewijs van deze plein en staan tot op de dag vandaag nog steeds. Het mooie van deze wijk is dat je erheen waant als ware het een mini stad is met hele kenmerkende aspecten uit de tijd van toen. Deze karakteristieke woningen zijn anno nu enorm gewild en te zien is dat toen al aandacht was voor mens en natuur. Je vindt er ook woningen uit verschillende prijsklasses met geen maximum en perceeloppervlakte, wat ervoor zorgt dat mensen uit verschillende klasses bij elkaar wonen.

Huis kopen in Hengelo - bekijk hier

Een stad met een rijke historie

Hengelo is van oudsher een industrie stad en dat heeft alles te maken met het bedrijf Stork. Het familiebedrijf heeft de stad op de kaart gezet door te investeren in machine industrie. Het bedrijf bestond uit een smederij, ijzergieterij en reparatiewerkplaatsen en dat heeft ervoor gezorgd dat er duizenden mensen een baan hadden bij het bedrijf. En wist je dat C. Stork de jongste ondernemer ooit was op slechts 13 jarige leeftijd? Je begrijpt dan wel dat handel en nijverheid in het bloed zit van de Hengeloërs.

Huis kopen in Hengelo met een gevarieerd aanbod

Er is veel te kiezen in Hengelo. De diversiteit in het aantal soorten woningen is groot en dat maakt het een mooie stad met veel mogelijkheden voor starters en niet-starters. Zo is er veel aanbod in jaren 80 woningen, die scherp geprijsd zijn, maar mogelijk wel onderhoud nodig hebben. Uiteraard vermelden wij dat altijd duidelijk in ons woningaanbod. Maar in nieuwe woonwijken zoals Slangenbeek is er ook veel nieuws te kopen dat juist weer aanspreekt bij de jongere doelgroep. En in de binnenstad worden gebouwen gerenoveerd of omgebouwd om te ze verhuren of verkopen als appartement.

De culinaire hoofdstad van Twente
Hengelo staat bekend om lekker en goed eten! De stad kent ontzettend veel soorten keukens en restaurants wat het een echte culinaire stad maakt voor degene die het heerlijk vinden om iedere week eens wat anders te proeven. Daarnaast vind je in Hengelo het beroemde Tuindorphotel ’t Lansink. Dit voormalig theehuis dateert uit 1916 en combineert het beste wat de stad te bieden heeft en is zelfs bekroond met 1 Michelinster.

Geniet van de natuur die Twente te bieden heeft
In het prachtige Twente is veel te beleven. Vooral voor natuurliefhebbers is veel moois te zien met prachtige wandelroutes en fietsroutes. Populaire natuurgebieden zijn Buurserzand, De Paasberg en het Witte Veen. Het zijn slechts enkele van vele mooie natuurgebieden. Als wonen in het groen nabij Hengelo voor jou een must is, neem dan contact op met ons team. We zoeken het juiste woonhuis met het gewenste woonoppervlakte of perceeloppervlake, met het gewenste aantal kamers in de gewenste plaats. Verzamel al jouw woonwensen en stuur je zoekopdracht naar ons op via de knop ‘Plan een afspraak’. Lekker handig online! Huis gevonden? Top! Schakel ons dan in als aankoopmakelaar en wij begeleiden je deskundig in proces tot aankoop van een huis.

Een huis kopen in Hengelo samen met Marcel Kon Makelaardij

We scoren binnen de makelaars branche een dikke 9 op Funda.nl en daar zijn we apetrots op. Sterke punten van ons zijn het snel kunnen schakelen, flexibele werkwijze, grote mate van deskundigheid, maar vooral een nuchtere Twentse mentaliteit. We zijn een relatief klein team, maar dat maakt het mogelijk dat we snel kunnen schakelen voor het nieuwste aanbod, persoonlijk kunnen werken met aandacht voor iedere soort klant en uitstekend bereikbaar zijn. Je kunt ons team al je vragen stellen over alle huur- en koopwoningen en huizen te koop via mail, telefoon, chat en zelfs whatsapp. Op onze home pagina vind je het meest actuele aanbod en info.

Nicky Borkent

Wij helpen je graag verder!

Stel al jouw vragen in een gratis en vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs.

Wat is mijn
woning waard?

Heb je plannen om je woning te verkopen en ben je daarom erg nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde? Dan komen wij graag bij je thuis langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling!

wij zijn aangesloten bij funda.nl
wij zijn erkend NWWI kantoor
nvm kantoor marcel kon makelaarijd
marcel kon makelaarijd is vastgoed gecertificeerd
marcel kon makelaarijd is NRVY register-taxateur